•  HERRI URRATS 2014

     Jaitsi « HERRI_URRATS (bilingue)-2.doc »

     Hitz hunen bidez buraso guziak lasaitu nahi ditugu, Herri Urrats eguna giro goxoan iragaiteko gisan.

     Hemen azpian lan postu desberdinei buruzko xehetasunak dituzu:

      Zerbitzariak :  Jendeek manatzen dituzten taloak eta edariak zerbitzatzen dituzte. Saiatu behar dira beren salmahain txokoa garbia atxikitzea. Herri urratseko txartelak moztu eta botatu behar dituzte. Berinazko botoila hutsak kutxetan berriz ezarri behar dituzte.

     Taloak prestatzen dituztenak : Taloak xingar, txistor, gasna edota txokoletarekin egiten dira. Talo batek 2 osagai ditu: adibidez 2 xingar, 2 gasna edo xingar 1 + gasna 1

     Zerrenda osoa mahainaren gainean afitxatua izanen da. Materiala ukanen duzu: gomazko eskularruak, paperezko zerbietak, mahain estalgiak, txokoleta .

     Plantxak : Talo - Xingar - Txistor 

     Plantxa bakoitza ahal bezain bat betea izan behar da. Denbora irabazteko, txistorra eta xingarra goizetik erreak izanen dira eta aluminiomezko platetan metatuko dira. Ondotik, azken momentuan arraberotuko dira. Taloak erreak direlarik, aldiz, plastikozko kutxetan ezartzen ditugu. Kutxa horiek plantxen azpian kokatuak izanen dira.

     Talo « deskongelatzaileak »: Talo izoztuak hotzgailutik atera ondotik, plastikozko sakeletik kentzen dira eta mahainaren gainean ezarri behar dira.

      Antolaketa zaintzen dutenak :

     Salmahainetan : botoila berriak salmahainen azpira ekarri behar dira, edariak hotzean ezarri behar dira eta botoila hutsen kutxak kendu behar dira.

     Gasna : gasna kamioi hotzgailutik atera behar da, ondotik « mozteko » tresnarekin mozten da eta platen gainean ezartzen. Tresnarekin kasu egin behar da izigarri ongi mozten baitu.

     Txistor-xingar : haragia kamioitik atera, txistorra moztu eta xingar xerrak bereixi behar dira, plantxan errexki erretzeko gisan.

     Logistika zaintzaileak : gaz botoilak aldatzen dituzte, baita ere zikin untziak eta mahain estalgiak. Untzietan izotza gehitzen dute, plantxetan lanean ari direnak ordezkatzen ahal dituzte pausa baten denboran. Lanean ari direnei taloak eta edariak eskaintzen dituzte.

     Ez kexa ! Ez duzu hori dena gogoz ikasi behar : Herri Urrats egunean hori dena afitxatua izanen da.

     Gogoan atxiki tenorez jin behar duzula eta tiserta ubeletan diren arduradunei zure izena eman behar diezula. Balorezko gauzarik ez ukaitea aholkatzen dizugu.

     Zure laguntzarentzat eskertzen zaitugu : baloitzaren lana ezinbesteko da eta denek elgarrekin talde bakar bat osatzen dugu ! B.I.L.

    HERRI URRATS 2014

     Un petit mot à tous les parents pour que chacun se sente à l’aise et passe un bon moment le jour J.

     Comment ça va se passer ? Très simple, pas d’inquiétude : mot d’ordre de la journée « travail » dans la joie et la bonne humeur. Ci après le détail de toutes les petites mains indispensables à notre stand, n’hésitez pas à demander le poste qui vous plait le plus.

      Les serveurs : Vous assurez le service des boissons, talos commandés. Essayer de maintenir votre bout de comptoir propre. Les txartels Herri Urrats doivent être déchirés et jetés. Les bouteilles en verre se stockent dans les caisses que vous aurez sous les comptoirs.

     Les préparateurs de Talos : A votre disposition : Talos, xingar, txistor, gasna et chocolat. Le but 2 ingrédients par talos (ex : 2 xingar, 2 gasna ou pour les mixtes un xingar et 1 gasna) la liste complète sera affichée sur la table de prépa. Sous vos tables vous aurez gants, nappes, serviettes et chocolat.

     Les plantxas : Talo - Xingar - Txistor 

     Pensez à les remplir au maximum. Pour la txistor ou la xingar on précuit le maximum dès le matin, on stocke dans des plats en alu et au dernier moment il ne reste plus qu’à finir la cuisson. Les talos sont stockés dans les glacières au pied des plantxas.

     Les « décongélateurs » talos : Sortir les cartons à l’avance du camion et les mettre à décongeler sur les tables.

     Les ravitailleurs divers :

     Comptoir : amener les bouteilles pleines sous les comptoirs, en mettre au frais et enlever les caisses de bouteilles vides.

     Gasna : prendre le gasna dans le camion frigo, le trancher et disposer sur les plateaux (demande une main un peu habile car utilisation de la trancheuse)

     Txistor- xingar : prendre la viande dans le camion, couper la txistor et séparer la xingar pour les « cuiseurs »

     Les ravitailleur toutes mains : Aide à changer les bouteilles de gaz, remplace les sacs poubelles, rajouter de la glace dans les bacs à boisson, aider à changer les nappes si les préparateurs sont trop dans le jus, peut remplacer ceux qui sont derrière les plantxas pour de petites pauses et aussi proposer à boire ou manger aux équipes (bien sur valables pour eux aussi).

     Ne soyez pas inquiets vous n’êtes pas obligés de bûcher par cœur, pas d’interro et en plus les consignes seront affichées sur le stand. De manière générale quelques règles simples, essayer d’arriver à l’heure et présenter vous aux « responsables » stand (tee-shirt violet) en arrivant, ne portez pas d’objets de valeurs sur le stand.

     On vous remercie tous par avance de votre aide précieuse ce jour là car nous sommes tous indispensables et complémentaires. B.I.L.

     Jaitsi « HERRI_URRATS (bilingue)-2.doc »

     

     


    votre commentaire
  • Herri Urratseko orroitzapen batzu ... muntaketa eta lan txunda

    Quelques souvenirs d'Herri Urrats ... montage et stand...

     album Herri Urrats

     


    votre commentaire
  • Herri Urratseko zozketan 2 irabazle Oihana ikastolan :

    - 2 sarte Maitaldia festibalean (Kazandjian)

    - 50 euroko txekea Kokot Koko saltegian Senperen (Sotaborda)

    Zorionak !!!

    2 gagnants à Oihana Ikastola à la tombola d'Herri Urrats :

    - 2 entrées au festival Maitaldia (Kazandjian)

    - 50 € de bon d'achat au prêt à porter Kokot Koko à St Pée sur Nivelle (Sotaborda)

    Félicitations !!!


    votre commentaire
  • Herri Urrats ! ? ... Hogeita abar urteBi egun falta dira Herri Urratseko. Kasik prest gira, bederen prest gira momentu goxo baten pasatzeko zuekin Baionako ikastolen standean. Gure gunea nun den ez dakizuenentzat, planoko puntu horia begira ezazue... ezena-toki haundia... karpa haundia... hemen izanen gira!!

    Iritsi eta gero, arrosez den neska bat edo ubelez den mutiko bat atzeman beharko duzue, eta hasiko zarete zonbait orenez talo, xingar, sagarno... serbitsatzen edo prestatzen... eta bistan da hori dena umore hoberenean!!!
     
    Igandeko zuen zain gaude... eta ez ahantz zuen inguruan aipatzea...
     
     
    J-2 avant le grand jour d'Herri Urrats. Nous sommes presque prêts, en tout cas nous sommes d'attaque pour passer un bon moment avec vous tous au stand des ikastolas de Bayonne. Pour ceux qui ne savent pas où c'est, visez le point jaune du plan ... et la grande scène ... et le grand chapiteau.... on sera là !!
    Une fois arrivés, cherchez une des filles en rose ou un des garçons en violet, et c'est parti pour quelques heures de talos, xingar, sagarno .... et aussi déconnade !!!

    on vous attend dimanche... et n'oubliez pas d'en parler autour de vous...
     

    Herri Urrats ! ? ... Hogeita abar urte

     
     

    votre commentaire
  • Hogeita hamar urte bete aurten, ta abar izanen dira

    Urratsak lortu, batu biderkatu geroari begira       

    Xutik Senperen - Xutik à St Pée


    votre commentaire


    Suivre le flux RSS des articles de cette rubrique
    Suivre le flux RSS des commentaires de cette rubrique